DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

At skabe orden i hjemmet er ikke kun for den strukturerede type. En ryddelig bolig bringer nemlig mange fordele med sig, da orden gør dig rolig, giver dig struktur og kan være med til at øge din produktivitet. Derfor er der altså mange gode grunde til at forvandle dit hjem til et minimalistisk sted, hvor harmoni, orden og ro er i centrum.

Men hvordan skaber du så ro og orden i et rodet hjem? Det giver vi dig nogle tips til her.

Praktisk opbevaring med kurve og kasser

Først og fremmest gælder det om at have plads til at kunne fjerne rodet. Derfor kan det være en fordel at købe kasser og kurve til opbevaring. Kasser og kurve er brugbare over alt i hjemmet – både på børneværelset, i soveværelset, stuen, på badeværelset og kontoret.

Heldigvis behøver kasserne og kurvene ikke at se grimme ud i boligen. Du finder nemlig et væld af opbevaringsmuligheder, som samtidig er flotte at se på. På denne måde skaber du altså en opbevaring, som er dekorativ at se på.

Lav rutiner, og skab orden i boligen

Det kræver rutiner at have orden i boligen, og derfor gælder det om at få indarbejdet nogle gode rutiner i hverdagen. Hver morgen bør du sørge for at redde sengen, således den fremstår indbydende og komfortabel. Efterlad ikke tøj i en tøjbunke på en stol eller på gulvet, men få lagt tøjet i skabet eller vasketøjskurven med det samme.

Ryd tingene af spisebordet, køkkenbordet og sofabordet med det samme, sådan opvasken ikke hober sig op. Hurtigt vil du mærke, hvordan kaosset mindskes i hjemmet, og dette giver dig altså en større følelse af harmoni.

Væk med de overflødige ting

At skabe ro og orden i boligen handler ikke blot om at organisere tingene – det handler også om at skille dig af med de ting, som du ikke har brug for mere. Alle har ting i deres hjem, som reelt set er overflødige, og derfor bør du tage et grundigt kig i alle boligens rum.

Hvilke ting har du ikke anvendt eller kigget i det seneste års tid? Hvilke ting har du set på længe og tænkt: ”I næste weekend sørger jeg lige for at smide det her væk”? Skil dig af med alle de overflødige ting, og mærk, hvordan det giver dig ekstra plads i hjemmet. Du kan enten vælge at sælge tingene, give dem bort til venner og familie eller sætte tingene på lossepladsen.

15 minutters effektivitet om dagen

Du kan med fordel vælge at indføre 15 minutters effektivitet hver dag. I disse 15 minutter er det slut med mobiltelefon, fjernsynskiggeri og andre forstyrrende elementer – fokus er her at rydde op. Du kan med fordel bruge 15 minutter efter aftensmaden til at få ryddet hele hjemmet op. Du vil højst sandsynligt blive overrasket over, hvor meget du reelt set kan nå på kun 15 minutter. Er I flere om at være effektive i de 15 minutter, vil I blot kunne nå endnu mere.