DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er ingen måder at undgå at blive ældre på, og det betyder, at uanset hvad man gør, så vil ansigtet og kroppen langsomt blive svagere og svagere, og dermed vil man til sidst få eksempelvis rynker i panden. Det betyder dog ikke, at man ikke kan gøre noget for at bekæmpe de mere kosmetiske forskelle, som alderen medfører. Man kan eksempelvis finde nogle gode rynkecremer, som kan hjælpe.

Hvorfor får man egentlig rynker

Alle ved, at man i sidste ende ender med at få rynker, men det er ikke alle, som kender årsagen. Den typiske forklaring på, hvorfor rynkerne opstår, er ganske enkelt fordi, huden bliver både tyndere og mindre elastisk. Det er den største grund til, at ældre mennesker ofte får rynker. Det hjælper heller ikke danskerne, at det ofte er folk med en lys hud og en mindre mængde af pigmenter, som får flest rynker.

Det er dog ikke kun selve alderdommen, som er skyld i, at man får rynker. Der er også en gruppe andre årsager, hvoraf nogle er selvforskyldte og andre naturlige. Det kan eksempelvis være fordi, ens udtryk sætter sig i ansigtet. Går man oftere med samme udtryk, så vil ansigtets muskler langsomt sætte sig i den position og give nogle rynker. Det kan også ske, hvis man konstant sover i samme position. Desuden er huden ligesom mange andre ting i kroppen et organ, og derfor vil livsstilen også have en effekt

Der er dog også andre faktorer, som spiller ind. En af dem er tyngdekræften – ligesom den holder os fast på jorden, så trækker den også huden nedad. Det er dog ikke noget, som man kan mærke i dagligdagen. På samme måde har også solen en effekt, og det er derfor, at det ofte er folk med lys hud, som får flest rynker.

Behandling af rynker

Der er dog heldigvis flere måder at behandle rynker på. Man kan gøre alt fra at lave operationer til blot at smøre en smule creme på. Desuden er det vigtigt at huske, at rynker aldrig er skadelige.

I operationer kan man gøre alt fra at gå direkte ind og ødelægge den gamle hud til fordel for en ny hud, til at sprøjte fyld ind ved rynkerne, som så glatter huden ud. Der er dog heldigvis også både nemmere og billigere metoder. Man kan ganske enkelt blot finde en god rynkecreme, som så vil tage mange af de finere rynker. De er endda bevist til at virke ordentlig i tests.