DEL
gulvkanonen.dk

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I mange ældre lejligheder er gulvene belagt med fyrtræ i mange af opholdsrummene. Køkkenet og badet er normalt de eneste rum, som ikke har trægulve. Med tiden kan et trægulv blive slidt og trist at se på, og hvad gør man så? Læs med i artiklen og få dine trægulve til at nice ud igen.

Der findes mange muligheder for at få trægulvene til at se pæne og næsten nye ud igen. Først og fremmest skal gulvene afhøvles og derefter behandles på en eller anden måde. Mange bekymre sig ikke så meget over hvilke materiale gulvene behandles med, men der færdige resultat. Her er en kort guide til hvordan efterbehandling af trægulvene, har påvirkning på gulvets overflade.

  • Hvis du ønsker lyse eller matte gulve, kan du efter afslibning, vælge en behandling med enten hvid lud, hvid lak eller en hvid olie. En hvid ludbehandling giver gulvet et mat look, og gør på sammen tid gulvet mere skridsikkert
  • Hvis du derimod ønsker at bevare gulvets naturlige farve, vælge en behandling med enten, naturlak, naturolie eller naturlud. Her vil træets naturlige åre fremkomme og  på den måde fremstå mest naturligt.
  • Ønsker du en lidt “ru” overflade kan du med fordel efter afslibningen, vælge en ludbehandling. En ludbehandling giver en mere “rå” overflade der stadig er behagelig at gå på.
  • Til sidst hvis du ønsker at gulvet skal være blankt, kan du efter en behandling af gulvet, vælge en et materiale med lak eller olie. Begge behandlingstyper giver en blank overflade og kan altså gøre gulvet lidt glat.

Få hjælp af en lokal gulvsliber

Nogle mennesker prøve selv at få gulvet til se nice ud igen, men det har altså sine omkostninger. Når et trægulv afhøvles, sættes der en masse finstøv, i alle hjørner og kanter, og det kan være umuligt at komme til livs. En professionel gulvsliber har det rette værktøj, og har erfaringen. Oftest er det faktisk ikke så dyrt, som man mange andre håndværkere. Læs mere her.