DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

På trods af at rigtig mange af os danskere på et tidspunkt har haft håndarbejde i skolen, så er der færre og færre som holder deres sy – færdigheder ved lige. I dag er det ganske få unge mennesker som vælger at bruge deres fritid på at lære at sy, og udover dem er det primært ældre kvinder som bruger tid foran symaskinen. Dette er imidlertid en skam, da man kan få så meget ud af at lære at sy. Man kan reparere det tøj som går i stykker, man kan sy hverdagsremedier som due og grydelapper, og hvis man bliver dygtig, kan man endda sy sit eget tøj. Herunder findes tre gode grunde til sy sit eget tøj.

Find opskrifter på nettet

Det er måske en lidt stor mundfuld at kaste sig ud i at sy sit eget tøj, hvis man ikke har så stor erfaring med en symaskine, men hvis man gerne vil i gang så hurtigt muligt, så er det hjælp at hente. Hvis man ikke selv ved, hvordan man designer sit eget tøj så findes der mange opskrifter på internettet, som man kan rette sig efter. Du kan fx finde end sy – opskrift til en babynest her.

Billigere end tøjet i butikkerne

Det er rigtigt dyrt at købe tøj i butikkerne, og når man skal have tøj til at alle sæsoner, så kan det ende med at blive en mindre formue flere gange om året. Hvis man derimod vælger at sy sit eget tøj, vil man kunne spare en formue, da man i virkeligheden kun skal betale for det stof og den tråd, som man bruger.

Uendelige muligheder

Der findes selvfølgelig uendelige muligheder af tøj ude i butikkerne, men man har jo ikke tid til at besøge hundrede vis af butikker, inden man finder lige netop det stykke tøj som bare passer perfekt. Hvis man selv syer sit tøj, kan ens fantasi få frit spil, og man kan sy lige nøjagtigt det tøj, som man har brug for.