DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Grå vægfarve, Beige vægfarve, eller noget midt imellem? Gå med Greige, og få det bedste fra to verdener; Den stilrene grå og de varme og hyggelige jordfarver, som passer perfekt ind i det skandinaviske varme og naturlige look. Farven er hverken helt grå eller helt beige, men er en perfekt harmoni lige midt imellem. De Greige farver har et dæmpet udtryk, som kan opleves som ”beskidt, men stadig lækker”. Desuden har farven et relativt højt indhold af den røde farve, som skaber en lun oplevelse af farven. Se alle vores smukke greige farver maling, her.

Grå vægfarve, Beige vægfarve, eller noget midt imellem?

Det siges, at grå er den nye hvid, og denne har da også været uhyre populær i de danske hjem de seneste år. Den grå farve er neutral, og spænder vidt fra en hel lys og sart grå som får rummet til at syne større, og helt over i mørke koksgrå og næsten sorte toner, som skaber kontrast og giver et strømlinet look i din bolig. Winter morning er en meget umættet grå beige farve, også kaldet greige og er en af de absolut hotteste farver inden for boligindretning anno 2024. Byt de kridhvide vægge eller lofter ud med en beige væg, og skab et moderne og eksklusivt hjem som passer perfekt i den nordiske og minimalistiske indretningsstil. Læs vores blogindlæg om hvordan du indretter dig med greige maling, her.

Skab et jordnært udtryk med Greige Vægmaling

En anden trend som har vundet frem, er at bringe naturens jordfarver ind i hjemmet. Men er du ikke helt til brune og beige vægge, kan du overveje at knække farven over i tonen Greige, og få det bedste fra to verdener; Den stilrene grå og de varme og hyggelige jordfarver, som passer perfekt ind i det skandinaviske varme og naturlige look. Farven er hverken helt grå eller helt beige, men er en perfekt harmoni lige midt imellem. Soft Greige giver en fløjlsblød mat finish og skaber en skøn og jordnær atmosfære.

De varme, brune toner bløder farven op, samtidig med at du bevarer det stilrene udtryk som den grå vægfarve giver dig. Farven passer desuden smukt ind i langt de fleste skandinaviske hjem, og går super flot sammen med langt de fleste mættede kontrastfarver. Dog er det væsentligt at have in mente, at hvis du vil anvende hvid som kontrastfarve, skal det være en KRIDHVID, ellers risikerer du at slutresultatet kommer til at se beskidt ud. 

En anden fordel ved at anvende Greige i dit hjem er, at den passer perfekt sammen med alle de andre naturlige elementer i dit hjem, eksempelvis hvis du har træmøbler eller trægulve. Amazing Greige er en smuk varm grå-brun farve som passer perfekt ind i moderne interiører. Leder du efter maling i en varm brun grå farve? Silver Birch er en mørk, greige farvet maling som vil sammenbinde alle naturlige brune og grå farver i din indretning.

Køb greige maling hos gebenna.com

Hos Gebenna elsker vi at finde tiden skønneste farver frem, så du kan inspireret. Greige vægmaling har i mange år været populært, men hvor væggene i stuen førhen skulle males med en klassisk beige eller sandfarvet maling, kan du i dag lege med forskellige nuancer, blandt andet er greige maling som er knækket over i brun et sikkert hit; med denne skaber du et roligt og harmonisk look, uden at farven bliver for kraftig. Subtle shadow er en smuk og afdæmpet greige maling som skaber et minimalistisk og stilrent look, uden at gå på kompromis med hyggen!

Du kan også skabe et feminint og fløjlsblødt look med en rosa beige farve. Denne minder meget om en klassisk greige eller grå beige farve, men de rosa pigmenter giver den et ekstra pift. Med en greige grundfarve, uanset om den er knækket over i en rosa, grå, varm eller kold tone, kan du kombinere den med et væld af komplementærfarver.

Maling i greige og grå-beige farver

Én af tidens hotteste trends er greige vægmaling. En greige væg i stuen kan give noget helt særligt i din indretning. Beige og Greige maling kommer i mange forskellige nuancer; En vægfarve i beige går aldrig af mode. Farven virker mindre hård og kølig end de grå toner, men emmer af meget mere personlighed end en klassisk hvid vægfarve. Farven greige skaber ro og får din boligindretning til at virke afdæmpet. Du kan anvende en greige farve enkeltvis, eller sammensætte forskellige toner på kryds og tværs. Næsten ingen regler gælder når du sammensætter farver fra en greige farveskala. En væg malet med greige maling skaber et naturligt udtryk og understreger de naturlige grå-beige toner som vi finder rundt omkring i verden. Er du til lidt flere farver på væggene, er en greige grundmaling ideel som den rolige basefarve. Sørg for at undertonerne spiller sammen når du sammensætter farverne – en varm klar orange sammen med en varm mørkegrøn ser fantastisk ud med en varm lys greige som fungerer som det samlende element i indretningen.

Hvilket udtryk skal din bolig have?

Din boligs udtryk styres ikke kun af farve og størrelse på rummene, men også væggenes beskaffenhed. Der er stor forskel på hvilket udtryk du opnår, alt efter om dine vægge er helt glatte med filt, eller om der er savsmuldstapet eller en anden struktur.

Mat og stilrent

Helt glatte vægge som males med ensartet mat vægmaling, giver det mest rolige look. Se eksempelvis vores Dekobase i farven Dust som efterlader væggen med et smukt fløjlsblødt og roligt udtryk. Vores ekstremt dækkende vægmaling i farven #Close som Mascha Vang har tonet til sit eget hjem, giver ligeledes et smukt og roligt mat udtryk i dit hjem.

Struktur og Råhed

Vægge med struktur vil stadig afspejle jordfarvernes beroligende effekt, men samtidig vil en struktureret væg fremstå mere rustik og rå. Prøv eksempelvis at lave en Greige betonvæg med vores betonmaling i farven Mount Everest og skab et råt og rustikt look. Med betonmaling kan du let skabe rustikke detaljer i dit hjem, og når væggen er færdig, fremstår den helt mat og fløjlsblød, og understreger de rolige jordfarver.

Raffineret og eksklusivt

Du kan endeligt vælge at male væggen med en maling med satin- eller sandeffekt, hvilket giver et herskabeligt og raffineret udtryk i rummet. Hos Gebenna fører vi et bredt udvalg af effektmalinger og spartelmasser som skaber netop disse raffinerede udtryk. Overvej vores Moonlight guldmaling med en brun dekobase under – du vil opnå en smuk dekorativ væg, med en tredimensionel skyggeeffekt som minder om synet af en fuldmåne. Med vores Let’s Shine glimmermaling i farven Makau eller Valletta kan du ligeledes skabe en væg med en fin og subtil glimmereffekt, som først ses når lyset skinner på væggen. Ønsker du at opnå trendy effekter der syner som kalkmaling? Så prøv vores Royal Silk i nuancen Earth.

Køb Greige vægmaling hos Gebenna.com

Hos Gebenna har vi et væld af dekorative produkter i greige nuancer, og leder du efter greige vægmaling, kan du også finde det her!