DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Spørgsmålet om hvor mange mennesker der bor i Danmark er der sikkert mange mennesker, der spørger sig selv. Når man søger information herom, viser tallene for 2019, at der bor 5,806 millioner i Danmark. Vi nærmer os altså de seks millioner. Det interessante er her, at for de borgere, der bor i Danmark, er det det vigtigste land i verden. Forstået på den måde, at det er deres bopæl, hjemsted og/eller fødested. Vi har dermed ikke noget problem med at plotte Danmark ind på landkortet. Det er faktisk noget, man kan gøre i søvne.

Nævn alle verdens lande

Vender vi både blikket mod os selv og samtidig ud mod andre, er der dog andre perspektiver, der gør sig gældende. Vi ville nok ikke kunne nævne alle lande i verden og på samme nemme måde plotte dem hurtigt ind på landkortet. Det samme gør sig gældende for andre nationaliteter.

Når vi nævner Danmark, spørger de måske, hvor i verden, det ligger. Nogle amerikanere har også tendens til at se Europa som et samlet hele og mener, at Amsterdam er hovedstaden i Danmark. Det kan man grine af, men ved vi, hvor alle stater ligger i USA?

Hvor er verdens navle?

Det ses helt konkret på de verdenskort, der bliver produceret rundt omkring i verden, at de bliver produceret med det pågældende land i centrum. Ser man for eksempel et verdenskort produceret i Kina, er Kina placeret i midten af verden, mens alle de andre lande ligger ”udenom” Kina. Når vi ser på et verdenskort, der er produceret i Danmark, ser man Europa i midten af kortet, mens Asien, Sydamerika og USA ligger ud til hver side. Jorden er jo som bekendt rund, så der vil altid skulle vælges et udsnit af kloden, når man producerer verdenskort.