DEL
elsk din have

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Gør din have til et sted du elsker

 

Lidt tips til en lækker have.

Haven er vores største rum og vi kan ofte se den fra mange af vores vinduer. Derfor er det naturligvis at den er pæn at se på. Uanset om du ordner den selv eller får hjælp af professionelle, så kan du altid selv være med til at udvikle designet. Uanset om du er på jagt efter Engelsk landstemning i din have i Køge eller fransk landlook til dit sommerhus på Bornholm, så er der inspiration at hente her.

1. Sten og fliser sætter tonen

Den måde, som underlaget er lagt på, og dets farve giver en stærk designretning for hele haven. For eksempel vil grå eller hvide sten lagt i et tilfældigt mønster give et fransk landlook. Sort eller sølvbelægning lagt i et systematisk mønster vil skabe den perfekte setting til en elegant og moderne have. Gylden sten arrangeret i et tilfældigt mønster skaber en engelsk landstemning.

2. Få din græsplæne i ”form”

Se ud af dit vindue i din have og den største flade, du sikkert vil se, er din græsplæne.Hvis den har en pæn og interessant form, vil det sætte stemningen for hele haven.Og det behøver ikke at være et rektangel! Prøv at lave en oval, cirkel, firkant eller aflang have.

3. Koordiner dine planter og underlag

Grå eller hvid sten ser godt ud med lilla og hvide blomster.Sort og sølvbelægning ser fantastisk ud med stærke farver, så som rød, orange og gul.Guld fungerer godt med blomster, der har bløde toner – f.eks. pink, lavendel og lysegult.

4. Planlæg din plantning

De bedste designs begynder med områder fyldt med store smukke blomstrende planter. Brug grønne buske som afgrænsninger og inkluder små buske som skaber højde og kontraster til lave bede og blomster. Når du har denne ramme, skal du fylde hullerne med smukke blomstrende planter. Prøv at holde dig til fem eller seks forskellige typer og arrangere dem i gentagne mønstre for at få en koordineret og harmonisk effekt.

Når du vælger blomstrende planter, så prøv at vælge nogle som blomster uden for sommersæsonen, så du har farver året rundt.

5. Glem ikke siddepladsen

Når du planlægger din have, skal du overveje det sted, hvor du og dine gæster skal sidde. Du skal sørge for plads til, at hver person kan sidde komfortabelt og trække deres stol tilbage uden at ramme noget. Og husk, du skal også have plads til at gå rundt om bordet på alle siddende. Det hele ender med at optage meget mere plads, end du måske tror!