DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når børn skal ud i kulden og eventuelt stå på ski, så stiller det store krav til beklædningen. Børn tumler rundt og har gerne mere eller mindre altid fart på. Derfor skal vintertøj og skibukser være komfortable, slidstærke og med en stor bevægelsesfrihed samtidig med at det til hver en tid holder dit barn varmt og tørt. Her får du hjælp til at finde de rette skibukser med en grundig test af skibukser til børn. For de rette skibukser findes derude blandt et stort udvalg og der er helt sikkert også et par der falder i både din og dit barns smag – kig eksempelvis på en test af skibukser til børn eller herunder.

Sådan vælger du de rette skibukser til børn

Pris, kvalitet og funktionalitet hænger oftest sammen. Det gælder også når det handler om skibukser til børn. Her er det først og fremmest vigtigt at du finder et par skibukser, hvor du har garanti for, at varmen bliver inde og at kulde og fugt holdes ude. Her er vandsøjletryk og åndbarhed de faktorer du skal holde særligt øje med.

Vandsøjletryk og åndbarhed

Vandsøjletrykket beskriver den mængde vand som skibukserne kan holde ude. Jo højere et vandsøjletryk der er, jo mere vandtætte vil skibukserne være. Åndbarheden beskriver, som navnet antyder, hvor nemt det er for barnet at kunne ”ånde” i bukserne. Trods det kolde vejr, kan det nemlig blive temmelig varmt i et par skibukser, og det er vigtigt at den overskydende varme kan komme ud. Ellers bliver dit barn hurtigt fugtig og kold, trods overtræksbukserne. Vandsøjletryk og åndbarhed hænger nøje sammen, hvis skibukserne er alt for vandtætte, vil de oftest være meget lidt åndbare og omvendt. Derfor er den perfekte balance svær, men du går aldrig helt galt i byen, hvis både vandsøjletryk og åndbarhed har de samme parametre.