DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mange tilbringer en hel dag på kontoret, hvor de størstedelen af tiden sidder ved det samme bord og på den samme stol. Der er selvfølgelig korte pauser, hvor man måske sidder et andet sted og spiser frokost eller måske er går udenfor med kollegaerne, hvor man endelig får stået lidt op. De fleste sidder dog ned ved deres bord det meste af dagen, og hvis man ikke har de rette kontormøbler, så kan det faktisk gøre en del skade på kroppen. Det er derfor vigtigt, at man vælger de rigtige kontormøbler, så man ikke oplever gener i løbet af dagen eller på sigt. Vi har her lavet en lille guide til dig, der har brug for at få opdateret kontormøblerne.

 

Find den rigtige kontorstol

Der er flere faktorer, der spiller ind, når du skal finde den rigtige kontorstol til dig. Siddetiden, stolens funktioner og mekanismer spiller alle ind. Hvis du kun sidder ned i nogle timer om dagen og generelt er meget på farten, så kan en enkel kontorstol være nok for dig.

 

Hvis du til gengæld sidder ned i lang tid ad gangen, f.eks. en hel arbejdsdag, så anbefales en komfortabel og ergonomisk stol med mange indstillingsmuligheder og holdbarhed. Det er her vigtigt at vælge en stol, der ikke kun kan justeres på de gængse måder, dvs. siddehøjde, sædedybde, vinkelbart sæde. Det kan også være en god idé at have fokus på, at kontorstolen har de rigtige mekanismer, som passer til dit behov.

 

Uanset hvad du foretrækker, så er det vigtigt at du sørger for at stolen kan indstilles på den rigtige måde til dig – specielt når du bruger mange timer på at sidde ned i løbet af en dag.

 

Find det rigtige kontorbord

Når man leder efter det rigtige kontorbord, skal man også huske at man skal opfylde Arbejdsmiljølovens krav. Mange tror at det betyder, at man skal have et hævesænkebord – men det er faktisk kun nødvendigt, hvis der er flere personer, der bruger det samme bord, så sidde- og arbejdshøjde passer til brugeren af bordet. I mange tilfælde vil et hævesænkebord dog være ideelt alligevel, da du så kan skifte mellem at sidde ned og stå op og arbejde i løbet af dagen.

 

Et krav, som Arbejdsmiljøloven dog stiller er, at der skal være plads til både skærm, tastatur, mus, dokumenter og andet tilbehør samtidig med at der skal være plads til at hvile hænder og arme på bordpladen. Det betyder, at der generelt er krav til kontorbordets størrelse. Det går derfor ikke, at du får tildelt et lille bitte bord, hvor du måske kun lige kan have din bærbar stående.