DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der bliver altid sagt, at vi drikker for meget alkohol og bør skære ned – men der er faktisk mange fordele ved at drikke vin. Du kan derfor sagtens nyde et lækkert glas vin til aftensmaden – det er faktisk kun sundt. Her har vi samlet en masse sundhedsfordele ved at drikke vin.

 

Vin giver bedre blodcirkulation

Vin hjælper med at udvide blodkarrene og det kan derfor give dig en bedre blodcirkulation. Dårlig blodcirkulation betyder, at du ofte vil modtage en utilstrækkelig mængde af blot til specifikke dele af kroppen, og det kan føre til blandt andet hævelse, misfarvet hus, åreknuder, fordøjelsesproblemer, svækket immunforsvar og meget mere. Det kan du dog undgå ved at drikke et enkelt glas vin til aftensmaden.

 

Vin styrker knoglerne

Vin øger generelt produktionen af østrogen, og den kan bremse ødelæggelsen af den gamle knoglemasse. Du kan derfor se frem til at dine knogler forbliver stærkere i længere tid, hvis du nyder et til to glas god vin i ny og næ.

 

Vin er godt for hjernen

Hjernen har især godt af rødvin. Hvis du drikker et glas rødvin dagligt, kan du nemlig reducere risikoen for blandt andet slagtilfælde, demens og Alzheimers. I rødvin er der nogle antioxidanter, der hjælper med at holde blodkarrene åbne og friske, og det opretholder en god blodforsyning til hjernen. Det reducerer samtidig også risikoen for mange andre mentale svækkelser.

 

Vin styrker immunforsvaret

Vin har en positiv effekt på dit immunforsvar. Kroppen elsker nemlig de antioxidanter, der findes i vin. Der er også fundet en sammenhæng mellem vindrikkere og et dyk i sygdomme som blandt andet mavesår og -kræft.

 

Vin giver dig en pænere hud

I de blå druer findes resveratrol, som har en hæmmende effekt på væksten af de bakterier, der forårsager akne – og det har faktisk vist sig, at det er langt mere effektivt at indtage resveratrolen frem for at benytte cremer.

 

Vin giver sundere tænder

Vin kan rent faktisk styrke dine tænder. Det er nemlig igen resveratrol, der beskytter tænderne mod skadelige bakterier.

 

Er du blevet overbevist om, at du skal drikke mere vin? Så er det måske på tide at prøve en lækker dansk vin til et lækkert aftensmåltid.