DEL
Seng

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Børneværelset er et af de sværeste rum i huset at indrette ordentligt, og for mange indretningsinteresserede mødre er værelset en evig hovedpine. Det roder, alting er i forskellige farver, og ingenting passer sammen – kort sagt: det rene boligmareridt. Når du indretter barnets allerførste værelse, kan du dog sagtens give rummet style fra starten.

Få styr på farverne

Det første du skal gøre er at få styr på farverne. Her skal du starte med vægge og gulv, og så ellers bevæge dig ned rent størrelsesmæssigt. Der er efterhånden ikke den ting, der ikke kan fås i vilde farver og mønstre, og alt i alt forstyrrer det helhedsindtrykket, når der er små forstyrrende elementer overalt.

Væggene bør du holde i hvid eller grå, så du har en ordentligt base at starte fra. Supplér med et gulvtæppe, gardiner og puder i de samme farver, så du har styr på det grundlæggende indtryk.

Vælg møbler omhu

Når du har fået styr på de grundlæggende farver, skal du til at tænke over møbler. De indtager en prominent plads i rummet, så her er det vigtigt, at du vælger med omhu. Det er igen afgørende for rummets helhed, at du tænker over farverne i hver eneste detalje, så du ikke pludselig har en stor rodebutik.

Når barnet bliver lidt ældre, er det næsten helt sikkert, at de vil have en vild børneseng, og sengetøjet vil også altid være fyldt med børnenes yndlingstegnefilm. Derfor kan du med fordel allerede nu forberede dig ved at undgå farver andre steder end sengen.

Giv plads til fantasi

Selvom du bør holde rummet i lyse og dæmpede farver, er det vigtigt, at børneværelset stadig giver mulighed for, at barnet kan lade fantasien få frit løb. Der er næsten ikke noget sundere for et barn end at bruge sit hoved, så inspirér dem til at gøre det. Det er godt for barnets udvikling senere i livet, hvis det allerede fra starten bruger de små grå kreativt.