DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Over 70 procent af danskerne oplever på et tidspunkt i livet synsproblemer. Langt de fleste af disse synsproblemer kan afhjælpes med enten briller eller kontaktlinser, hvis de opdages i tide. I nogle tilfælde kan synsproblemer dog udvikle sig til grå- eller grøn stær, alderspletter på nethinden og i værste fald blindhed.

 

Det bliver derfor anbefalet, at du får tjekket dit syn minimum hvert halve år. Regelmæssige synsprøver giver dig nemlig en fornemmelse af, om du ser bedre med det ene øje og det kan faktisk opdage alvorlige synsproblemer i tide.

 

Hvis det er ved at være længe siden – eller hvis du aldrig har fået foretaget en synsprøve før – er det derfor en god idé at få bestilt en tid til en synsprøve. Hvis du stadig er i tvivl, så har vi her samlet 4 tegn på, at du skal have tjekket dit syn.

 

Vedvarende hovedpine

Mange døjer med hovedpine. Det er en meget almindelige folkesygdom – og der kan være mange årsager til vedvarende hovedpine. Det er dog en god idé at være opmærksom på, hvad der forårsager hovedpinen. Hvis du f.eks. oplever hovedpinen hver gang du læser eller hver dag på arbejde, når du sidder foran computeren, så er det et tegn på, at dine øjne anstrenger sig for meget for at kunne se skarpt. Her bør du bestille tid til en synsprøve.

 

Røde øjne

Røde øjne er også noget, der opstår, hvis du overanstrenger dine øjne, har en infektion eller en lille blodsprængning. Det kan dog også være tegn på en alvorlig øjensygdom. Hvis du er i tvivl, er det altid bedre at søge hjælp hos en øjenlæge eller optiker.

 

Dobbeltsyn

Hvis du oplever dobbeltsyn, som ikke forsvinder, når du lukker det ene øje, kan det være, at du har begyndende grå stær. Udover dobbeltsyn vil du også kunne opleve et sløret syn generelt, og du vil også føle dig generet af lygterne fra modkørende biler. Grå stær kan diagnosticeres hos en øjenlæge eller en optiker, og det kan heldigvis opereres, så dit syn kan blive normalt igen.

 

Uskarpe genstande

Hvis du fokuserer på en bestemt ting eller på en bestemt side i din bog og denne genstand bliver uskarp, kan det være et tegn på, at du har brug for briller.

 

Skal du have foretaget en synsprøve – eller ved du allerede, at du har brug for briller? Blikfang tilbyder omfattende synsprøver samt et stort udvalg af briller i Fredericia.